2010. június 27., vasárnap

Lehet megmenekülünk az "Imre csoda"-tól!

Jövőre újra üzemelhet az OPNI!
Az elmúlt évek egészségpolitikájának egyik vitathatatlanul legnagyobb tévedése az OPNI bezárása volt. Valamilyen ostoba ok miatt megszüntettek egy nagyon jónevű és szakmailag is kiemelkedő intézményt, amit azóta sem pótoltak. Ennek meg is van a következménye. Az ideggyenge, kezelésre szoruló betegeket szélnek eresztették és szabadlábon szaladgálnak önmagukat keresve. Másokra is veszélyes életet élve senki sem lehet nyugodt, hiszen ki tudja mikre hajlamosak. A pszichiátriai ellátás színvonala esett, és eltűnt egy olyan intézmény, mely iránymutató lett volna a mentális betegek kezelésében.
Mindez történt egy olyan világban, ahol a túlhajszolt élettempó és a romló anyagi lehetőségek miatt egyre többen küzdenek szorongásos és hangulati problémákkal. Amíg külföldön már mindenki számára világos, hogy mentális egészség nélkül nincs minőségi élet, addig Magyarországon még mindig könyörögni és kilincselni kell, hogy TB támogatott pszichoterápiához jusson az ember.
Az elmúlt időszakban végre elemezték a döntés következményeit és hivatalosan is arra jutottak, hogy rossz döntés volt bezárni egy ilyen patinás intézményt. Az új kormányzat igéretet tett arra, hogy újraszervezi az OPNI-t ezzel otthont és szakszerű ellátást adva több ezer utcára került krónikus betegnek.
Most örüljünk ennek a hírnek és ne tegyünk fel kérdéseket! Ne akarjuk megtudni, hogy az idegileg labilis Nóri3-ak és hasonló agyberendezkedésű barátaik visszakapják-e a Lipótot, vagy új helyre kell menniük? Egyelőre most csak örüljönk annak a ténynek, hogy a kormány szerint jövő év elején már újra üzemelhet az OPNI!

1 megjegyzés:

  1. Opniii! Opniii! Megyünk Opniii! Éneklik zemenefkáék :DDD

    VálaszTörlés