2010. augusztus 20., péntek

Egy "kis" érdekesség az MFNK-ról

AZ MFNK székhely címe igen, csak érdekes

18 megjegyzés:

  1. A NEMZETI HÍRHÁLÓn megtalálható tom&gerry.alt32/alex néven kommentel.

    VálaszTörlés
  2. Vajon milyen magyar az, akinek Sándor a neve és Alex-ra változtatja külföldön?

    Icus

    VálaszTörlés
  3. Kedves Icus, szerintem a nev leforditasa nem olyan nagy baj. :)))

    Pld angol nyelvteruleten a Sandort Szandornak ejtik ami undoritoan hangzik, tehat akkor mar inkabb Alex. Kulonben maguk az ott elok nevezik el a szerencsetlen magyart, aki aztan vagy megy vagy nem megy a "flow" val. Publicly konnyebb hidd el. Plus kinek van kedve minden erdeklodonek meselgetni, honnan jottel mi vegre?......Mi a nemzetisegem az az en dolgom, nem mindenkie akivel a nevem valami okbol meg kell osztanom.:)

    Az en nevem nem tudtak leforditani,mert nincs angol megfeleloje, de hanyok is tolle ahogy nem kepesek kiejteni!!

    Pld Teged Iszusnak neveznenek.........

    Nemetul mar felejteni, nem tudom ott miert nem Sandor a Sandor, de valoszinu hasonlo okok miatt ..:))

    Aztan vannak ennel kacifantosabb nevek is pld
    Gyorgy.....hogy csak egyet emlitsek..bele is torne a nyelvuk...:)))

    KY

    VálaszTörlés
  4. Én úgy tudom, hogy sok Sándor megtartja a nevét külföldön is, de egy magyar hazafi már csak azért sem öltözne be Alex-nak, mert Alex Petőfi nagyon cikisen hangzik. Mondjuk hát hogy Alex látszólag nem túl büszke a magyarságára.

    Icus

    VálaszTörlés
  5. Egy buzi amúgy is szeret más bőrébe bújni. Jó kis ratyis név ez az Alex, de azért jobb, mint Terry. :)

    VálaszTörlés
  6. Megegy gondolat. A nev csak nev. :)
    Azt is mondjak sokan micsoda Magyar az aki elhagyja a hazajat? Ne ess ebbe a tevedesbe soha, hogy ilyet kerdezz. Mindenkinek megvolt, megvan az oka nem csak az 56 osoknak , mert Nekik valahogy meg dicsoseg volt. Aztan a kesobbieknek mar bun vagy eppen bocsanatos bun , attol fugg ki honnan nezi, erti, iteli.
    En siman csak egy "tetu" voltam a postafos noknek,akinek konnyu kulhonbol belepofazni es nehogy mar en mondjam meg mikenehalenne ...vagy lesszzz ket sszel ramformedve:)))) na azota is csakazertis olvasom oket es rohogok rajtuk! Habar inkabb szanalmasak.:(( Ezt csak azert irtam le, hogy sokunk neveben kifejezzem , hogy attol meg mi igencsak Magyarok vagyunk, hogy nem elunk otthon...:)

    Csak epp szavazni nem tudtunk a Jobbikra...:((

    KY

    VálaszTörlés
  7. Icus, az ugy van, hogy a legtobb Magyar sosem valtoztatja hivatalosan meg a nevet. Csak a minden napokban hajlik ra, hogy elfogadja a forditast.Mert ugy konnyebb.:))

    KY

    VálaszTörlés
  8. Igaz, amit mondasz KY, egy magyar külföldön is magyar marad. Csak hogy vannak olyan magyarok, akik már Magyarországon sem érezték magukat magyarnak és ők persze külföldön még kevésbé érzik magukat magyarnak. Ne legyen félreértés, nem gyűlölök én senkit, de saját tapasztalatom szerint az ilyen kaméléon magyarok gyakran zsidók és valóban sehol sem érzik magukat otthon... néha még Izraelben sem.

    525

    VálaszTörlés
  9. Már elnézést kérek a hölgyektől.Olyasmiről vitatkoztok ami nincs is.Gerrynek Magyarsága?Hisz nemrég vezettek rá bennünket,h a posztos tulajdonképpen kufár név...oder?

    VálaszTörlés
  10. Kedves Vereb, hat persze idert:)....az mas teszta ,egyertelmu, hogy a 'posztos' zsido nev, tehat arra is valaszt kaptam miert nem szerette Gerry latni azt a YT linket WF nel amelyik egy zsido arcokat bemutato videohoz vezetett.
    Indok reszerol az volt, hogy akkor mi sem vagyunk kulonbek mint a zsidok.......ezt akkor nem ertettem. Mi a baj avval, hogy tisztaban akarunk lenni a genetikai kinezeti kulonbsegekkel? En tisztaban vagyok, de az a link egy fiatalnak lett ott felteve aki erdeklodott es nem tudta, hogy nez ki egy zsido, mi a kulonbseg stb. 'Mutasd meg az arcod es megmondom ki vagy' ...........na persze ez nem ilyen egyszeru, de kindulopont......

    525 ,ertelek, egyebbkent zsidoja valogatja, egy biztos,ok nem nacionalistak, jobb esetben:)...ha azok akkor meg cionistak.
    Fel zsido ismerosomnel nehez volt megertetnem miert vagyok en nacionalista.:)



    KY

    VálaszTörlés
  11. Ma egy világ omlott össze bennem.Megtudtam ugyanis,hogy a "Szép vagy,gyönyörű vagy,Magyarország"kezdetű dal szövegírója is,és zeneszerzője is zsizsik volt.Tragédia.

    VálaszTörlés
  12. Ilyenkor gondolj Radnotira, Demjenre, es Dery Tiborra. Esetleg Dr Volgyesi Ferencre.........

    VálaszTörlés
  13. Hozzátenném, hogy vannak olyan zsidók is, akik nem érzik magukat zsidónak, hanem sokkal inkább annak a nemzetnek a tagjának, ahol születtek és/vagy élnek. Ez azonban inkább a kivétel ami erősíti a szabályt, a legtöbb zsidó vagy zsidónak érzi magát nemzetiség szempontból vagy világpolgárnak.

    525

    VálaszTörlés
  14. Mostan kicsesztél velem KY.
    Rágondoltam Rózsira,asszem ma nem fogok tudni aludni.:)
    Radnótival majd mindennap találkozom,Győr és Abda között.

    VálaszTörlés
  15. Bocs Vereb, azt hittem mindenkinek van Demjen korszaka.:)Tevedni emberi dolog.:)

    525, PONTOS MEGALLAPITAS!:)

    KY

    VálaszTörlés
  16. KY,volt.
    De akkor még nem volt ily csúf,és a Bergendyben játszott.

    VálaszTörlés
  17. vereb, Hat ertelek en:)....de hiaba tortem az agyam,nem talaltam egy hires holgyet aki Magyar is zsido is, meg szeretetre melto is....biztos van olyan is.......

    .... Rozsi akkoriban azert volt szebb:) mert a Bergendyek sem voltak valami matyo himzes mogotte. Igy hat O volt a jokepu.:)

    Remelem tudsz aludni!:)))
    ...es nem almodsz veluk......
    Jo Ejt!

    KY

    VálaszTörlés