2011. február 15., kedd

A fehér mágus beszól avagy furcsaságok Posta múltjában

Gandy hozzászólása fenn volt a posta honlapon kb fél percig. Csak a szokásos: Hsz. törlése és kizárás. De itt olvasható a teljes szöveg.

Hát akkor, fussunk neki még egyszer!
Repetitio est mater studiorum.
Posta Imre életrajzának egy részlete, ami egyébként minden valószínűség szerint az Ő honlapjáról származik, hiszen az első honlapon még magam is olvastam régen, fölkerült lapjára, egy hozzászóló jóvoltából. Az témából a honlapon kis beszélgetés kerekedett, melynek során az egyik normális kritikával élő hozzászóló, Posta Imre által kitiltásra került. Lassan úgy érzem, hogy Lendvai Ildikóék tanulhatnának Postától. Persze az is lehet, hogy fordítva igaz a dolog!
No akkor nézzük az életrajzi adatokat, és Posta ezekhez fűzött kommentjét.
Horthy Katonája - 2011 02 12 ¦ 20:34:09
2006 - Munka és szervezet szakpszichológus

2005 - Klinikai szakpszichológus
2004 - Erickson, nondirektív hipnózis csoport
2003 - Szimbólumterapeuta szakképzés
1998 - Kossuth Lajos Tudományegyetem, pszichológia szak, pszichológus
1998 - Autogén tréning csoportvezető képzés
1997 - Pszichodráma önismereti csoport…”

postaimre - 2011 02 13 ¦ 19:12:45
…Azt a pszicho-diplomámat munka mellett századparancsnokként "abszolváltam, család mellett. A többi is így történt, de ezek megszerzése a munkáltató által megszabott szakmai feltétel volt, amit azért kicsit túlteljesítettem. A vezetők egyébként ebben a szakmában is majd kivétel nélkül mind zsidók, de hát én a közelébe sem juthattam, sőt meg sem fordult a fejemben a gondolat. A katonatiszti pálya érdekes volt, mert a kezdő két évet a SZU-ban alapoztam, majd mikor a "rendszerváltás" ránk köszönt, itthon év-vesztesként folytathattam. Ennek ellenére az NBH engem soron kívül leellenőrzött, mikor az őrezredhez kerültem, mert a zsidó személyügyesnek (akkor még nem tudám vala, hogy ki is az) nem fűlött a foga ahhoz, hogy ott praktizáljak….”

Megtudhattuk tehát, hogy Posta Imre még a módszerváltás előtt ment a SZU-ba katonai képzésre. Vagyis egy olyan ország katonai felső iskoláján tanult, amelynek a megszálló hadserege akkor még hazánkban állomásozott. Az idősebbek azt is tudják, hogy ilyen esetekben általában sor került a titkosszolgálati beszervezésre is. Az idősebb generációk továbbá azt is tudják, hogy fenti életpályát általában olyan fiatalok célozták meg, akiknek családi, baráti, esetleg pártfogói kötődésük volt a szocialista rendszer valamelyik elnyomó fegyveres szervezetéhez (rendőrség, honvédgség, munkásőrség, szolgálatok stb.). Lehet erre valóban azt mondani, hogy voltak bizonyos szakok, amelyeket csak ott lehetett elvégezni. Lehet azt is mondani, hogy nem mindenkit sikerült beszervezni. A katonaságnál eltöltött évekről, beleértve tanulmányait is, azonban Imre nem igazán ír. Miért?
Állapodjunk meg most abban, hogy Posta Imre volt a „szabályokat” erősítő kivétel, azzal a kitétellel, hogy ezt Posta is kifejthette volna a beszélgetés kapcsán, ám ezt nem tette. Miért?
Végül is Posta Imre eljutott a Köztársasági Őrezredhez, ahol igen fontos beosztásban, pszichológusként dolgozott. Erről már a fiatalabb generációknak is lehet elképzelésük, hiszen az Őrezrednél kizárólag csak több szűrőn átjutott és abszolút megbízhatónak ítélt ember kaphat ilyen kényes beosztást! Az ottani állomány lelki állapotának és főleg megbízhatóságának egyik legfontosabb mérője és szemmel tartója, a pszichológus!
Egyszerű emberek kedvéért, akik nem ismerik, és nem használják a „tudomány” bonyolult kifejezéseit, azt is mondhatnánk, hogy ez egy afféle, ilyen szervezeteknél egyébként szükséges, „spicli” állás. Akinek egy csöpp ész is szorult a fejébe, el kell gondolkodnia azon, hogy hogyan lavírozhatott Posta Imre ezen az agyonellenőrzött területen, ahol saját írásai szerint a Moszad már teljesen átvette, az irányítást? Jó pár évet dolgozott ott! Ennyi időbe telt a Moszadnak kibogozni, hogy „kakukkfiókát” melengetnek a keblükön? Maradjunk annyiban, hogy előző kérdésünk elég nevetséges. Posta Imre pont megbízható katonai múltja és valószínűleg családi megfeleltség okán kerülhetett az Őrezredhez. Ezáltal a katonai pályafutással kapcsolatos álláspontunkat sajnos vissza kell vonnunk. Hiába, nagyon logikusan épülnek egymásra a történések!
Menjünk tovább. Posta Imre saját bevallása szerint a munkáltató kívánságára szerzett pszichológiai végzettséget. Olybá tűnik, hogy a katonaságnál kezdte, és az Őrezrednél fejezte be a pszichológiai tanulmányait. Hogy valójában milyen eredménnyel arról a képzettebb olvasók Imre írásaiból és módszereiből kiindulva alkothatnak véleményt, figyelembe véve persze Imre kezdeti sikereit és mostani „népszerűségét” is.
A slusszpoén! Posta Imrét „kirúgják” az Őrezredtől. Imre veszett gyorsasággal tereget ki, szolgálati titkokat, könyveiben! Semmi bántódása nem esik! Hazudozik, vagy valami más van itt a háttérben? A cigány – magyar polgárháború Imre szerinti verziójával megközelíti a Jobbik egyes alapszervezeteit. Előadó körutakat szervez, honlapot indít, kifejti nézeteit a szolgálatokról, rendőri szervekről, Moszadról, olaj maffiáról stb. Semmi bántódása nem esik!
A Jobbik felső vezetésénél azonban ez a „siker sorozat”, megtorpan. Átéltek Ők már egyet, s mást, s gyanakvóan összezárnak! Lényegében nem állnak szóba Vele. Ezután fordul Posta kíméletlenül szembe a Jobbikkal. Azóta egyfolytában hazudozik, rágalmaz és mocskolódik. Mindez véletlenek összjátéka csupán? Közvetlen bizonyítékokkal nem szolgálhatunk, hiszen a szolgálatok, titkosak. Közvetve azonban, persze ha van, a gondolkodási logikára számíthatunk. De végül is ezt bizony a kedves olvasónak kell eldöntenie!
Postával ellentétben ugyanis, blogunkon nincs cenzúra, nincs kitiltás. Tiszteljük az olvasót, és az általa kialakított véleményt. Senkit sem kívánunk befolyásolni, viszont bízunk a józan paraszti észben.

Gandy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése