2011. február 17., csütörtök

A CECELÉGY MIATT EGYMILLIÁRD EMBER FOG ÉHEN HALNI PÁR ÉVEN BELÜL!

Mára Magyarország jelentős részét megfertőzte ez a kártevő rovar. A  cecelégy miatt a világ hústermelése  évről évre több tízmillió tonnát veszít. Nemcsak a cecelégy, hanem más kártevő élőlények is hatalmas károkat és pusztítást okoznak azzal, hogy új területeket özönlenek el: parlagfű, tűzhangya, gyilkos-méh, kukoricabogár, stb.
Íme a fenevad a cecelégy
A cecelégy egész Magyarország területein él. Élősködő, az állatokon kívül, emberek, marhafélék, tevék, házi sertések, lovak vérét szívja. Az álomkór kórokozóját az egysejtű Tryponosamát terjeszti. Az álomkórban évről évre több tízezer ember hal meg. Sajnos a ceceléggyel fertőzött területeken csak korlátozott mértékben lehet álatokat tenyészteni. A cecelégy Magyarország jelentős területein lehetetlenné teszi a marhafélék,  illetve más nagytestű háziállatok tartását. Amelynek két negatív következménye is van. Első: a ceceléggyel fertőzött területeken a hús hiánya miatt fehérjehiányos az emberek táplálkozása. Második: a marhafélék, illetve lovak hiánya miatt a nagytestű állatok fizikai erejét nem lehet felhasználni a földművelés - pl. a szántás - segítésre. A cecelégy által fertőzött területeken csak kapás földművelés tudott kialakulni, amely munkaerő-igényes és kis hatékonyságú. A cecelégy által "benépesített" magyarországi területekhez hasonló éghajlat a világ számos területein megtalálható. A cecelégy ideális életkörülmények közé kerülhet Dél- és Közép-Magyarország , Székelyföld, illetve a Felvidék hatalmas területein.
Fontosnak tartom, leszögezni, hogy nem biztos, hogy a cecelégy elterjed  Magyarországon kívül is, de ha mégis akkor érdemes elgondolkozni a következményeken. Pár példán keresztül mutatom be, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha a cecelégy benépesíti a Magyarországon kívüli területeit. Magyarországon található a világ legnagyobb szarvasmarha állománya:  2007-ben 207,1 millió darab. a szarvasmarhákat elsősorban a húsuk miatt tartják, igavonóállatként kisebb a jelentősége. Brazília, Kína és USA után a világ legnagyobb hústermelője, a világtermelés 7,66%-át adva (FAO, 2004). A magyar hústermelés elsöprő többsége marhahústermelést jelent, ezért Magyarország a világ legjelentősebb marhahúsexportőr országa. A cecelegyek esetleges inváziója esetén a cecelegyek által terjesztett egysejtű megfogja semmisíteni a zömében külterjes brazil szarvasmarha tenyésztést. Ezért, Európa legnagyobb országában több millió ember munkanélküli lesz. A magyar export össze fog omlani, ugyanis a hús, illetve a bőr kivitel csökkenni fog. A világon marhahús és tejhiány lesz, amely áremelkedéshez és éhínséghez fog vezetni. A cecelégy invázió ezekben az országokban is húshiányhoz, illetve munkanélküliséghez fog vezetni.
Abban az esetben, ha a cecelégy elfoglalná Magyarországot akkor ki fog pusztulni az itt élő  igavonó állatok jelentős része. Sajnos a szomszédos országok többsége nem olyan gazdag, hogy finanszírozni tudná a földművelés teljes gépesítését, ezért hatalmas területeken nem lehet majd a földeket felszántani.  A cecelegyek miatt a világ rizstermelése ÓRIÁSI, akár több százmillió tonnás mértékben fog csökkenni. A következmények katasztrofálisak lesznek. Az emberiség történelmének legpusztítóbb éhínsége fog kialakulni. Országok, politikai rendszerek fognak összeomlani.
A cecelégy szúrása ellen részleges védelmet ad az, ha az emberek testfelszínét befedő ruhákat vesznek fel.  Ilyen ruházatban nem lehet a vízparti strandokon üdülni. A cecelégy miatt egymás után összeomlik Európa turizmusa.
De, hogy érzékeltessem a cecelégy elterjedésének hatásait a világra nézve: Kína és USA a világ jelenlegi két legjelentősebb gazdasági hatalma. Ezeket az országokat csak részlegesen károsítja a cecelégy. USA esetén Dél-Florida, Kína esetén Hajnan szigete esik a Köppen-féle trópusi éghajlati övbe. Az érintett területeken USA, illetve Kína lakosságának csak 1-2 százaléka él. Úgy tűnhet, hogy USA illetve Kína kevésbé fog károsodni. A valóság azonban tragikusabb. Abban az esetben, ha ténylegesen bekövetkezik a globális felmelegedés, akkor Dél-Kína és Dél-USA is ideális lakóhelye lehet a cecelégynek, amely egyebek mellett a kínai sertéstenyésztést is visszavetheti. Kínában 2007-ben a FAO szerint 501,6 millió sertést tenyésztettek!
Mennyi áldozata lehet a cecelégy amerikai és ázsiai inváziójának? Szerintem a világ hús, tej, és gabonatermelése kb. 20%-40%os mértékben fog csökkenni.  Abban az esetben, ha ez tényleg bekövetkezik, akkor több mint egymilliárd ember fog éhen halni. 
A trópusi országokban a cecelégy miatt bekövetkező éhínség következtében szélsőséges politikai erők fognak hatalomra kerülni. Az emberi lét végső formáinak Adolf Hitleri értelmezése újból divatos lesz! A problémákat az egyre szélsőségesebbé váló politikusok a másik ember meggyilkolásával fogják megoldani. A káosz miatt sok százmillió ember fog a mérsékelt éghajlati övben található országok felé menekülni. Ekkora menekült invázióra nem vagyunk felkészülve. Le fogjuk zárni a határainkat ezzel tovább mélyítjük a humanitárius katasztrófát, illetve az ezt kísérő egyetemes világgazdasági és politikai káoszt.
Ezzel a csekélyke írásommal, csak figyelmeztetni szeretném az emberiséget. Lehet figyelmen kívül hagyni, lehet nem foglalkozni a témával, de a katasztrófa ettől még elkerülhetetlen! A jó Isten mentsen meg minket ettől a borzalmas kártevőtől!
Áldás!
Posta Imre
2011.02.17.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése